AJANKOHTAISTA

Tälläinen lakiehdote on vireillä. Yleensä jotain laitetaan rauhoituksen piiriin, nyt kerrankin on yritystä toisin päin. Lakiehdotus tarvitsee 50 000 ääntä päästäkseen eduskunnan käsittelyyn. Tilastojen mukaan suomessa on yli 300 000 metsästäjää joten on ei äänimäärä ei pitäisi olla mitenkään mahdoton. Lisäksi asian puolesta voi äänestää kuka vaan äänioikeutettu.

Luonnonsuojelujärjestöihin kuuluu tällähetkellä noin 50 000 jäsentä. Onhan se nyt aivan naurettavaa että tämä joukko on joka käänteessä niskanpäällä! Suomen metsästäjäliiton tietojen mukaan pelkästään Pohjanmaan piirissä on metsätäjiä on yli 17 000!!

Mikään asia ei muutu jos ei asioihin tosissaan yritetä vaikuttaa. Tälläinen aloite onnistuessaan saattaa vaikuttaa vielä tulevaisuudessa moneen muuhunkin tulevaan asiaan, kuten joutsen ongelmaan ja metsähanhien metsästykseen. Kummatkin ovat varmasti ajankohtaisia lähivuosina. On aivan selvä asia että esim. metsähanhen saattamien takaisin metsästettäväksi kannan elvyttyä ei ole tälläiselle lammaslaumalle läpihuuto juttu.

Näyttää sille että edes oma etujärjestömme ei näissä aisioissa saa mitään aikaan joten eiköhän tehdä se itse!

Laitetaan hihat heilumaan:  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1093